LA PASTA PER ALS CATALANS amb carbassa i gambes

Ja tenim, ben bona, la primera recepta de plat únic de pasta en col·laboració amb el blog LA PASTA PER ALS CATALANS, com us vaig explicar en aquesta entrada anterior.
I és cert que podem preparar un plat únic saludable, equilibrat i complet?
Doncs si, només cal seguir els següents consells bàsics:
En un plat únic cal incloure:
  • Un aliment ric en hidrats de carboni complexes (pasta, arròs, cereals, patata, llegum… )
  • Un aliment proteic (carn, peix, ou, lacti o llegum)
  • Dues racions d'hortalisses o verdures, ideal si una és crua i l'altra cuita.
  • Oli d'oliva verge, com a millor opció de greix
  • Aigua de beguda principal.
  • Pa d'acompanyament a elecció de cadascú i preferiblement integral.
  • Postres: fruita fresca i de temporada
Recordem:
És important la quantitat a banda de la varietat anterior. De cada un dels grups d’aliments explicats abans i que formaran el plat únic, cal afegir la quantitat adequada a les necessitats del comensal, de manera que resulti un plat complet en quantitat i qualitat.
El cas de la pasta:
  • La pasta és una de les opcions més fàcils i ràpides per a realitzar un plat únic ja que ens permet preparar per exemple en amanides completes molt ràpidament, o juntament amb verdures tallades en diferents presentacions, afegint un component proteic i llest.
  • Les pastes enriquides amb vegetals no conté la suficient ració de verdures necessàries per un plat únic, caldrà doncs, completar el plat amb verdures i/o hortalisses.
  • Si no disposem d'una proteïna com la carn, peix, ou podem unir pasta amb llegums i aconseguirem una proteïna vegetal de major qualitat nutricional que si només servim la pasta o la llegum sola.
La Recepta d'avui és: Pasta amb carabassa i gambes
La Pasta per als Catalans

Aquest plat de pasta ens aporta un plus de beta-carotens que després el nostre cos transforma en vitamina A essencial per a la vista, la pell i les defenses. Plat moderat en energia però ric en colesterol, provinent del marisc, i baix en fibra, que caldrà compensar amb un sopar més abundant en fibra i pobre en colesterol com per exemple una amanida amb soja i un peix blau.
Càlcul nutricional:
Energia490 kcal
Hidrats de Carboni62g
Proteïnes32g
Lípids/Greixos13g
Colesterol150mg
Fibra4,5g

Més informació i la recepta completa aquí
Salut i Bon profit!

Comentaris